سفر ترامپ به خاورمیانه و نقشه پنهان علیه ایران

«کشورهای منطقه تا جایی که برای آمریکا صرفه داشته باشند، از حمایت آن بهره‌مند می شوند و در بزنگاه‌ها، آمریکا نشان داده که شریکی برای تمام فصول نیست. هنری کسینجر سیاستمدار سرشناس آمریکایی می‌گوید: شاید دشمن آمریکا بودن خطرناک باشد، اما دوست و متحد این کشور بودن، کشنده و مرگبار است!»
سفر ترامپ به خاورمیانه و نقشه پنهان علیه ایران

به گزارش پارسینه؛ دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سفر خاورمیانه ای خود به سر می برد. او اکنون در عربستان است و قرار است پس از این کشور، به قطر و امارات هم سفر کند. سفر ترامپ به خاورمیانه، توجهات بین‌المللی گسترده ای را به خود جلب کرده است. اینکه رئیس جمهور آمریکا همچون دوره نخست حضورش در قدرت، به خاورمیانه و به طور خاص عربستان به عنوان نخستین مقصد سفر رسمی خارجی‌اش رفته، حاکی از اهمیت راهبردی است که وی برای خاورمیانه قائل است.

با این حال، یکی از نکات قابل تامل در بحبوحه سفر ترامپ به منطقه، طرح ضمنی است که او برای ایران تدارک دیده است. در این چهارچوب، شاهد بوده ایم که ترامپ تا به اینجای کار در قالب سفر به عربستان، موضعی‌گیری‌های مختلف و عجیبی را در مورد موفقیت‌های ادعایی اقتصادی خود و سعودی ها ایراد کرده است. به عنوان مثال، وی با تمجید از جنس حکمرانی محمد بن سلمان در عربستان، او را فردی دانسته که توانسته بیابان بی آب و علف را آباد کند اما مدعی شده که نظام سیاسی ایران، سرزمینی آباد را به بیابان تبدیل کرده است!

دیگران چه می خوانند:

در عین حال، وی به تازگی از لغو تحریم های سوریه در جریان سفر به منطقه خبر داده و حتی با ابومحمد الجولانی تروریست سابق که سرکرده گروهک تروریستی تحریر الشام بوده و اخیرا از ترس جانش و اینکه دستش به خون مردم عراق آلوده است حاضر به سفر به این کشور(عراق) نشد، دیدار کرده است. در این چهارچوب، گویی ترامپ و متحدان عربش در منطقه سعی دارند با همکاری یکدیگر فضایی را ایجاد کنند که در قالب آن جنس تعاملات آنها با یکدیگر توسعه محور و حامل رشد و رفاه اقتصادی به نظر برسد و در عوض، ایران به عنوان بازیگری منزوی که از رشد و توسعه دور است، به افکار عمومی منطقه و جهان معرفی شود.

به بیان ساده تر، دونالد ترامپ سعی دارد به نحنوی سلبی، ایران را زیر سوال ببرد و بسترهای مساعدی را برای پیشبرد دستورکارهای مطلوبش به ضرر کشورمان فراهم سازد. این در حالی است که این ادعاها چندان واقعی نیستند. کافی است تحربیات دوره نخست حضور ترامپ در قدرت را مرور کنیم. در آن دوران، ترامپ که کلی قرارداد تجاری و تسلیحاتی با سعودی ها امضا کرده بود، وقتی این کشور با یک بحران امنیتی در قالب جنگ با یمنی ها و به شکل حمله به تاسیسات نفتی راهبردی خود رو به رو شد، کاملا عربستان را رها کرد و وعده های خود به این کشور را زیر پا گذاشت. اساسا همین موضوع بود که سبب شد تا روابط سعودی ها با آمریکا به شدت سرد شود و این کشور به سمت ایران و چین حرکت کند.

در مورد لغو تحریم ها علیه سوریه نیز ساده انگارانه خواهد بود اگر تصور کنیم ترامپیست ها به یکباره فضا را برای جولانی و باند متحدش در قدرت گل و بلبل خواهند کرد. سوریه از منظر ترامپ کشوری است که باید تا جای ممکن در دستورکارهای آمریکا ادغام شود و البته که جولانی نیز فضای بازیگری چندانی ندارد.

جالب است که خودِ جولانی به ترامپ پیشنهاد داده تا یک قرارداد معدنی نظیر آنچه به اوکراین تحمیل کرده را با سوریه امضا کند یا در دمشق برج بسازد! از یاد نبریم که بدعهدی های ترامپ به همگان به ویژه متحدان آمریکا ثابت شده و البته که او برای مدتی طولانی هم در قدرت نخواهد بود.

از این رو، اینکه چشم اندازهای مد نظر وی را در قالب اعراب حاشیه خلیج فارس و کشورهای منطقه، همیشگی و درست تصور کنیم منطقی و واقع بینانه نیست. در عین حال، آنچه ترامپ می گوید لزوما اجرا نخواهد شد. مگر در پرونده هایی نظیر پایان جنگ غزه و اوکراین، یا جنگ تعرفه ای با چین و یا تنش ها با محوریت گرینلند، مسائل مطلوب ترامپ مو به مو اجرا شد؟

کشورهای منطقه تا جایی که برای آمریکا صرفه داشته باشند، از حمایت آن بهره‌مند می شوند و در بزنگاه‌ها، آمریکا نشان داده که شریکی برای تمام فصول نیست. هنری کسینجر سیاستمدار سرشناس آمریکایی می گوید: «شاید دشمن آمریکا بودن خطرناک باشد، اما دوست و متحد این کشور بودن، کشنده و مرگبار است!»

سفر ترامپ به خاورمیانه و نقشه پنهان علیه ایران

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟