چرا آموزش و پرورش در تهیه گزارش کودکان جا مانده از تحصیل سیستان و بلوچستان را محاسبه نمی‌کند؟

عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس، از نحوه تهیه گزارش وزارت آموزش و پرورش از بخش آموزشی حوزه انتخابیه‌اش که در آن کودکان جا مانده از تحصیل محاسبه نشده‌اند، انتقاد کرد.
چرا آموزش و پرورش در تهیه گزارش کودکان جا مانده از تحصیل سیستان و بلوچستان را محاسبه نمی‌کند؟
کودکان جامانده از تحصیل

ملک فاضلی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت، در واکنش به انتشار خبری از سوی وزیر آموزش و پرورش مبنی‌بر ایجاد قرارگاهی در زمینه عدالت آموزشی، تربیت و نصیب آموزشی برابر و هدفگذاری 16 استان مرزی در این راستا، گفت: سراوان برغم اینکه دارای دانش‌آموزانی با ضریب هوشی بالا است اما با نواقص آموزشی بسیاری در زمینه تامین زیرساخت‌ها و معلم مواجه است بنابراین قریب 20 درصد کودکان این منطقه به دلیل کمبود مراکز آموزشی و معلم به مدرسه راه پیدا نمی‌کنند.

وزارت آموزش و پرورش برای ایجاد یک اداره کل عشایری نباید دانش‌آموزان مناطق مرزی را قربانی کند

دیگران چه می خوانند:

نماینده مردم سراوان، سیب، سوران و مهرستان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بر اساس بررسی‌هایی که در این منطقه انجام دادم، این نتیجه حاصل شد که به دلیل نبود کلاس به ویژه برای مقطع متوسطه و گستردگی جمعیت از هر 100 دانش‌آموز تنها 10 نفر موفق به کسب مدرک دیپلم می‌شوند.

وی تصریح کرد: متاسفانه وزارت آموزش و پرورش بعد از اینکه به دلیل کاهش سطح ابتلا به کرونا اقدام به بازگشایی مدارس در قالب حضوری کرد تقسیم مراکز آموزشی به دو گروه مدارس عادی و مدارس عشایری را در دستورکار قرار داد و هرچند مدارس این منطقه روستایی عشایری هستند اما تفکیک آنها از مدارس دولتی باعث شد که قریب 50 مدرسه عشایری در این منطقه به دلیل نبود معلم از سال گذشته تاکنون تعطیل مانده‌اند بنابراین این اقدامی عبث و غیرکارشناسی بوده که تنها به نابسامانی در حوزه آموزش منتهی شده و به دانش‌آموزان لطمه جبران‌ناپذیری وارد می‌کند چراکه مدارس عشایری بدترین نوع مدرسه هستند و حفظ یک معلم برای مدت 30 سال در آنها اصلا عاقلانه نیست. وزارت آموزش و پرورش برای ایجاد یک اداره کل عشایری نباید دانش آموزان این منطقه را قربانی کند.  

فاضلی اظهار کرد: اظهارنظرهای وزیر آموزش و پرورش در رابطه با وضعیت آموزشی مناطق دوردست نشان می‌دهد که شناخت دقیقی از وضعیت این مناطق ندارد کما اینکه بر اساس گزارشی که کارشناسان این وزارتخانه در مورد حوزه آموزشی این منطقه ارائه داده‌اند سرانه آموزشی در حوزه انتخابیه‌ام بین 22/5 تا 25 نفر است که نشان می‌دهد وضعیت آموزشی این منطقه از پایتخت مطلوب‌تر است بنابراین این گزارش مبتنی بر واقعیت نیست چرا که در آن دانش‌آموزان جامانده از تحصیل محاسبه نشده‌اند.

60 درصد مدارس این منطقه فاقد سرویس بهداشتی هستند

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: این گزارش بر اساس تعداد معلمان به تعداد دانش‌آموزان در آمار موجود در آموزش و پرورش تهیه شده است ضمن اینکه تعدادی از افرادی که به عنوان معلم محاسبه شده‌اند آموزش دهنده نبوده و در بخش اداری مدارس فعالیت دارند و نشان می‌دهد متاسفانه مسئولان آموزش و پرورش شناخت دقیقی از این مناطق ندارند، این امر زمانی بیشتر مشخص شد که آنها اعلام کردند در کشور مدارس خشتی و گلی وجود ندارد در حالیکه مدارس سراوان به این شکل هستند از سوی دیگر قریب 40 درصد مدارس این منطقه در حال تخریب و 60 درصد مدارس فاقد سرویس بهداشتی هستند اما این وزارتخانه اقدام شایسته‌ای برای رفع این مشکلات انجام نداده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، تاکید کرد: در این منطقه به دلیل پراکندگی جمعیت بنای آموزشی به تعداد کافی وجود ندارد بنابراین نیاز است که تعدادی از این مدارس به صورت شبانه‌روزی فعالیت کنند و این مورد به ویژه برای دختران ضروری است.

عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: این منطقه دارای 32 منطقه آموزش و پرورش بوده که رتبه اول، دوم و سوم آنها در حوزه انتخابیه‌ام وجود دارند، همچنین 1002 نفر از معلمان این منطقه خرید خدمت هستند که باید تبدیل وضعیت شوند. اما دستمان به دلیل نبود فضای آموزشی خالی است./

پایان پیام

چرا آموزش و پرورش در تهیه گزارش کودکان جا مانده از تحصیل سیستان و بلوچستان را محاسبه نمی‌کند؟

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟