بازگشت فضاپیمای شوروی پس از نیم ‌قرن

هفته آینده، بخشی از تاریخ عصر فضا به زمین بازخواهد گشت ؛ فضاپیمای غیرفعال اتحاد جماهیر شوروی، کاسموس ۴۸۲ (Kosmos 482)، که در سال ۱۹۷۲ با هدف فرود بر سیاره زهره پرتاب شده بود، طبق پیش‌بینی‌ها قرار است حدود ۱۰ مه ۲۰۲۵ (۲۱ اردیبهشت) وارد جو زمین شود و سقوط کند.
بازگشت فضاپیمای شوروی پس از نیم ‌قرن

به گزارش پارسینه؛ این بازگشت ناخواسته، یادآور رقابت‌های شدید فضایی در دوران جنگ سرد است؛ مأموریتی ناکام که پس از بیش از 50 سال سرگردانی در مدار زمین، بار دیگر خبرساز شده است.

قصه از کجا شروع شد

دیگران چه می خوانند:
 

ماجرا زمانی دوباره مطرح شد که وبلاگ تخصصی SatTrackCam Leiden در سال 2022 توجه خود را به این فضاپیما معطوف کرد. نویسندگان این وبلاگ معتقد بودند قطعه‌ی باقی‌مانده در مدار، کپسول فرود است، نه بخش انتقال میان‌سیاره‌ای. آن‌ها در سال جاری نیز متوجه شدند مدار این کپسول به‌سرعت در حال کاهش است و به‌زودی وارد جو خواهد شد.

 

4

 

بر پایه‌ی محاسبات این تیم، اگر روند فعلی ادامه یابد، کپسول در حدود تاریخ 10 مه به جو زمین بازمی‌گردد. محدوده‌ی احتمالی ورود، منطقه‌ای بین عرض جغرافیایی 52 درجه شمالی تا 52 درجه جنوبی است؛ از بریتانیا، آلمان و کانادا در شمال تا آرژانتین، شیلی و بخش‌هایی از اقیانوس اطلس و آرام در جنوب.

 

 

با این حال، به دلیل عوامل متغیر بسیاری مانند فعالیت‌های خورشیدی که می‌توانند چگالی جو را تغییر دهند، زمان و مکان دقیق برخورد همچنان با عدم قطعیت همراه است.

2

چرا این خبر مهم است

 

هر روز زباله‌های فضایی بسیاری وارد جو زمین می‌شوند و در حین ورود می‌سوزند. پس این قطعه‌ی 53 ساله چه اهمیتی دارد؟

پاسخ در ارزش تاریخی و نمادین این کپسول نهفته است؛ یادگاری از عصری که رقابت فضایی، نماد قدرت و پیشرفت بود. حالا، همان یادگار با سقوطی آرام، بار دیگر به ما یادآوری می‌کند که علم، سیاست و تاریخ چطور در هم تنیده‌اند.

3

اما دلیل اهمیت دیگر این سقوط در ماهیت خاص کپسول فرود نهفته است؛ این کپسول از ابزارهای حساس علمی تشکیل شده که درون پوسته‌ای نیم‌کروی از تیتانیوم مهر و موم شده و وزنی در حدود 472 کیلوگرم دارد.

 

این سازه‌ی مقاوم برای عبور از جو بسیار متراکم زهره طراحی شده؛ جوی که چگالی آن 90 برابر جو زمین است. همچنین، باید بتواند بیش از یک ساعت روی سطح این سیاره‌ی داغ و اسیدی، که دمای آن به اندازه‌ی سرب مذاب است، دوام بیاورد.

1

به زبان ساده باید گفت، با یک کپسول بسیار سرسخت طرفیم. و اگر در برخوردهای گذشته آسیب جدی ندیده باشد، احتمال زیادی دارد که تکه‌ای از آن سالم به زمین برسد.با این حال، جای نگرانی جدی وجود ندارد اگر در مناطق قطبی شمال یا جنوب زندگی می‌کنید، به‌کلی خارج از محدوده‌ی برخورد هستید.

    اگر در سایر مناطق هستید، باز هم احتمال آسیب بسیار پایین است؛ چرا که حدود 75 درصد سطح زمین پوشیده از آب است.

بازگشت فضاپیمای شوروی پس از نیم ‌قرن

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟