مالکی تاکید کرد
حل مسأله حقابه ایران از هیرمند مهمترین موضوع سند راهبردی با افغانستان
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است اسناد راهبردی بیش از تفاهمنامهها اعتبار داشته و باعث کوتاه شدن دست بیگانگان در مناسبات دوجانبه با کشورها میشود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه ابعاد سیاسی، تجاری و اقتصادی در قالب سندهای راهبردی مورد توجه قرار می گیرد، اظهار کرد: از آنجایی که اسناد راهبردی به امضای بالاترین مقام های اجرایی دو کشور یعنی رؤسای جمهور می رسد، می تواند برای اقدامات بعدی بسیار تعیین کننده باشد.
وی همچنین با تأکید بر اینکه اسناد راهبردی باعث می شود دخالت و نفوذ خارجی به خصوص آمریکایی ها در منطقه کمتر شود، عنوان کرد: در همین راستا تفاهمنامهای میان ایران و چین در حال انعقاد است که قطعا در حوزه تجارت می تواند راهگشا باشد و اگر موضوعات انرژی و امنیتی نیز در آن لحاظ شود به شدت نفوذ آمریکایی ها را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه 5 سند راهبردی با افغانستان نیز در دست بررسی است، خاطرنشان کرد: در این سند موضوع آب هیرمند و دریاچه هامون به عنوان مهم ترین مسأله میان دو کشور طرح شده که افغانستانی ها را مجاب به تمکین از قوانین بین المللی می کند همچنین مسائل تجاری و اقتصادی و مبارزه با قاچاق در این اسناد مورد تأکید واقع شده است./