ساداتی در نشست کمیسیون کشاورزی با کشاورزان میناب مطرح کرد؛
اعتبار ۵۰۰ میلیاردی احیاء نخیلات و مرکبات در بودجه/شرق هرمزگان در صنایع تبدیلی ضعیف است
رئیس کمیسیون کشاورزی، گفت: در زمینه احیای نخیلات و باغات مرکبات ۵۰۰ میلیارد تومان در لایحه بودجه سال آینده در نظر گرفته شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در زمینه اصلاح قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی شورای قیمت گذاری محصولات با حضور کشاورزان تشکیل می شود و همچنین به منظور جبران کاهش قیمت محصولاتی مانند پیاز خرید تضمینی صورت میگیرد.
وی، با تاکید بر اینکه وزارت نیرو در خصوص تعدیل چاههای آب پذیرفته است که باید این اقدام طی یک روند و بعد از اجرای الگوی کشت اجرا شود، عنوان کرد: صنایع تبدیلی در شرق استان هرمزگان ضعیف هستند به همین دلیل از بنیاد برکت به منظور اجرای صنایع تبدیلی در شرق استان هرمزگان برای حضور در نشست کمیسیون کشاورزی دعوت شده است.
نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرق استان هرمزگان در زمینه دامپروری نیز ضعف هایی دارد، گفت: احداث ۵۰ هکتار گلخانه طی یک سال در میناب شروع طوفانی محسوب میشود، احداث گلخانه بسیار اقتصادی است و باید این میزان به ۱۰ برابر افزایش پیدا کند.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه در لایحه بودجه سال آینده ۹ هزار میلیارد یارانه سود تسهیلات برای بخش کشاورزی تعیین شده است، افزود: در زمینه انتقال و تامین آب شرب بندرعباس مباحثی مطرح شد اما باید منافع مردم مناطق حقآبه دار نیز در نظر گرفته شود.
وی با تاکید بر اینکه باید فروچاله های دشت میناب با ارائه تسهیلات برای افزایش سطح آب زیرزمینی جبران شود، عنوان کرد: در زمینه احیای نخیلات و باغات مرکبات ۵۰۰ میلیارد تومان در لایحه بودجه سال آینده در نظر گرفته شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پایان، خاطرنشان کرد: کمیسیون کشاورزی طی هشت ماه تلاش کرده تا وضعیت تامین نهادههای دامی را ساماندهی کند، در زمینه تخصیص سهم نهادههای دامی استان هرمزگان از طریق بندر رجایی شهر نیز پیگیری لازم انجام میشود.
همچنین در ادامه این نشست حسین رئیسی نماینده مردم شرق استان هرمزگان، گفت: دولت منابع تعهدات خود را در زمینه سود، جرایم و دیرکرد تسهیلات در اختیار بانکها قرار نمیدهد این موضوع باعث بروز مشکلاتی شده است، نظام بانکی غیر از بانک کشاورزی باید ۱۵ درصد از منابع خود را در قالب تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار دهند این اقدام باعث کاهش فشار از روی کشاورزان می شود.
وی با اشاره به اینکه بخشنامه جدید در خصوص ارائه صورت حساب های مالی برای دریافت وام های بالای ۵ میلیارد تومان با توجه به معافیت بخش کشاورزی از پرداخت مالیات این بخش را دچار مشکل میکند، ادامه داد: سدهایی در شرق استان هرمزگان وجود دارد که ذخیره آب خوبی میتوانند داشته باشند، در شهرستان سیریک مردم دچار مشکل تامین آب شرب هستند احداث سد در این منطقه مشکلات را برطرف میکند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در حال حاضر لایروبی رودخانه ها به بخش خصوصی واگذار می شود اما آنها مصالح را از کف رودخانه برداشت میکنند و لایروبی را انجام نمیدهند. باید در لایحه بودجه منابع لایروبی رودخانه ها پیش بینی شود؛ لایحه جامع آب به زودی تقدیم مجلس میشود و باید مشکلات مردم را در این قانون برطرف کنیم، همچنین از فرصت قانون برنامه هفتم توسعه نیز باید برای رفع اشکالات استفاده شود.
رئیسی، در پایان، خاطرنشان کرد: تصمیمات خوبی در دستور کار نظارت میدانی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست شرق استان هرمزگان قرار گرفته و می تواند رضایت مردم منطقه را به همراه داشته باشد./