میرزایی:
بحران فرونشست زمین در سایه بی آبی اصفهان شدت میگیرد
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: عمق خشکی زاینده رود به جایی رسیده که اگر اقیانوس هند را در آن جاری کنیم بدون شک جبران کننده تشنگی این رودخانه نخواهد بود.
میرزایی:حسین میرزایی با انتقاد از بی آبی اصفهان در مورد فرونشست زمین گفت: در زمان حاضر دشتهای مختلفی مانند مهیار، بُرخوار، اصفهان، کاشان و گلپایگان تحت تاثیر بی آبی به پدیده فرونشست زمین گرفتار شدهاند، دشت چادگان یکی از مناطق توریستی اصفهان و دشت اردستان با فرونشست ۷ الی ۲۰ سانتی متری مواجه شده اند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: برخی از فرونشست ها هم در خط راه آهن اصفهان و تهران، اصفهان و شیراز مشاهده میشود که حتی تاسیسات نفت و گاز را به مخاطره می اندازند. بی توجهی به این فرونشستها خبر از فاجعه ای غیر قابل جبران را می دهند که پدیده مهاجرت و رشد حاشیه نشینی را به همراه خواهد داشت.متاسفانه در حال حاضر اصفهان به عنوان نماد فرونشست زمین در کشور شناخته شده و نرخ فرونشست در این استان در سال ۹۵ حدود ۱۵ سانتیمتر در سال ثبت شده است.
،بی توجهیها فقط نامی از اصفهان به یادگار میگذارد
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: بی اهمیت جلوه دادن بی آبی اصفهان و خشکی رودخانههای این شهر توریستی کشور منجر به از بین رفتن این شهر تاریخی ایران زمین میشود؛ بی شک این بی توجهی فقط نامی از اصفهان در کتب تاریخی به یادگار میگذارد.
میرزایی تصریح کرد: ادامه دار بودن خشکسالیها، برداشت بی رویه منابع آب زیرزمینی و کاهش بارندگیها در دهههای اخیر باعث شده تا از حدود ۶۰۰ دشت کشور٬ بیش از ۴۰۰ دشت در شرایط بحرانی قرار گیرند و استانهای اصفهان، فارس، کرمان، خراسانرضوی و خراسانجنوبی در صدر مناطق دارای بیشترین تعداد دشت ممنوعه هستند.
نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: عمق خشکی زاینده رود به جایی رسیده که اگر اقیانوس هند را در آن جاری کنیم بدون شک جبران کننده این تشنگی زاینده رود نخواهد بود. ناگفته نماند استان اصفهان دارای ۳۵ دشت است اما افزایش چشمگیر برداشت آب از سفرهها و آبخوانهای زیرزمینی باعث شده است که ۲۷ دشت در وضعیت نامناسبی از نظر ذخائر آبی قرار گیرند و هرگونه توسعه بهرهبرداری و برداشت جدید در آنها بمنظور تعادل بخشی به منابع آبی، ممنوع شود.
بیشتر بخوانید:
- آقای واعظی!وقت بازدید از زاینده رود خشکیده را نداشتید
- وزارت نیرو جلوی دست اندازی به زاینده رود را بگیرد/زاینده رود در انتظار تحقق وعدههای بی عمل
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: مسئولان کشور از وزارت نیرو گرفته تا نمایندگان مجلس و مسئولان قوه قضائیه باید به مسئله بی آبی اصفهان نصف جهان توجه کنند و به مسئله احیای دوباره زاینده رود ورود پیدا کنند. همانگونه که دریاچه ارومیه احیا شد حیات را به زاینده رود باز گردانند تا شاهد فرونشست زمین در اصفهان و استانهای همجوار نباشیم./